Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a cheltuit in primele cinci luni ale anului 2,97 miliarde lei pentru proiecte de infrastructura, cu 18% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, a declarat secretarul de stat in MTI, Constantin Dascalu.
"Daca la inceputul anului nu aveam mai nimic trimis catre Comisia Europeana, dupa circa sase luni am reusit sa trimitem cereri de finantare de 2,7 miliarde euro. Au fost trimise cereri pentru autostrada Arad/Timisoara, reabilitarea DN24, reabilitarea DN1H si altele", a spus Dascalu.

Secretarul de stat in MTI a precizat ca trebuia sa fie gata la 18 iunie Strategia Infrastructurii din Romania, dar acest lucru nu s-a intamplat.
"Intr-adevar termenul este decalat, iar master planul care include si Strategia de Infrastructura a Romaniei vor fi lansate in cel mai scurt timp", a adaugat secretarul de stat in MTI, citat de NewsIn.

Dascalu a mai mentionat ca MTI are trei tipuri de alocari de fonduri: de la buget, din credite bancare, respectiv BEI, Banca Modiala si bani proveniti de la Comisia Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri