Premierul Emil Boc a vorbit despre colaborarea cu SUA in domeniul economic, pe care a calificat-o drept "vitala" pentru o relansare economica viabila si sustenabila a Romaniei.
"Guvernele statelor noastre se concentreaza azi pe eforturile de revitalizare a economiilor afectate de recesiune globala. As vrea sa profit de aceasta ocazie pentru a ne reafirma angajamentul comun pentru continuarea demersurilor necesare stimularii mediului de afaceri romano-american", a subliniat Emil Boc, citat de NewsIn.

Premierul le-a multumit investitorilor americani care si-au mentinut afacerile in Romania. "Pentru Romania, aceasta colaborare este vitala pentru o relansare economica viabila si sustenabila. Multumesc investitorilor americani care nu au facut pasul inapoi si au consolidat afacerile in Romania, demonstrand ca, indiferent de vremuri, mai bune sau mai dificile, sunt alaturi de romani", a punctat seful Guvernului.

Totodata, Emil Boc a facut referire si la colaborarea militara. "Relatiile noastre militare si politice sunt solide, fiind puse la incercare in teatre de operatiuni precun Afganistan, Irak si Kosovo. Impartasim aceeasi hotarare de a securiza spatiul euroatlantic si nutrim aceeasi incredere in potentialul economic si democratic al Europei de Est si al regiunii Marii Negre", a declarat Boc, adaugand ca ambele state doresc asigurarea pe viitor a resurselor energetice durabile in spatiul transatlantic.

"Impartasim cu prietenii nostri americani un parteneriat puternic, consolidat prin eforturile noastre comune pentru infruntarea provocarilor ce stau in calea securitatii globale", a mai spus acesta.

Boc a felicitat natiunea americana in numele Guvernului Romaniei si a poporului roman. "4 iulie nu are o valoare de referinta numai pentru poporul american, ci si pentru istoria lumii", a spus premierul, atragand atentia ca acel moment a pregatit aparitia primei Constitutii scrise din lume si dezvoltarea constitutionalismului modern, ca de altfel si consolidarea fundamentelor societatilor democratice, pronind de la principiul egalitatii in fata legii si a responsabilitatii guvernului in fata poprului.

Totodata, Emil Boc i-a multumit lui Jeri Guthrie-Corn, insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, pentru excelenta activitate depusa pentru consolidarea relatiilor romano-americane.

"Celebram astazi victoria natiunii americane in lupta pentru pace, libertate si prosperitate, ce a dus la crearea Statelor Unite ale Americii. Marcam totodata relatiile privilegiate ale Romaniei cu America, relatii indelungate si incununate de succes", a declarat premierul roman.

La receptia oferita de Ambasada SUA la Bucuresti participa aproape o mie de invitati, printre care oficiali romani, diplomati si alte personalitati. In afara de Emil Boc, la eveniment au mai participat ministrul de Finante Gheorghe Pogea, ministrul de externe Cristian Diaconescu, presedintele Senatului Mircea Geoana, presedintele PNL Crin Antonescu, senatorul Titus Corlatean, dar si omul de afaceri Dinu Patriciu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri