Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut, in mai, cu 24,5% fata de mai 2008, iar in primele cinci luni din 2009 cu 9,4%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).
Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele: la lucrarile de intretinere si reparatii curente - 38,7%, la lucrarile de reparatii capitale - 37,0% si la lucrarile de constructii noi - 17,0%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 29,8%, la cladirile nerezidentiale cu 25,0% si la cladirile rezidentiale cu 9,1%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2009, comparativ cu luna mai a anului anterior a scazut cu 20,3%. Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-37,5%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-36,7%) si la lucrarile de constructii noi cu 13,5%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele: la constructiile ingineresti (-27,4%), la cladirile nerezidentiale (-18,2%) si la cladirile rezidentiale (-4,6%).

In primele cinci luni din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 9,4%.

Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi si la lucrarile de reparatii capitale (-18,9%), precum si la lucrarile de constructii noi (-2,9%).

In ceea ce priveste tipurile de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 18,6% si cu 6,9% la cladirile nerezidentiale. Volumul lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale a crescut cu 8,0%.

In perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,2%, datorita cresterii numarului de cladiri rezidentiale (+17,0%) si nerezidentiale (+6,3%). Volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti au scazut cu 9,9%.

In perioada 1 ianuarie - 31 mai 2009, comparativ cu primele cinci luni din 2008, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,9%. Scaderea a fost evidentiata la urmatoarele tipuri de constructii: la constructiile ingineresti cu 13,9% si la cladiri nerezidentiale cu 0,4%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 12,3%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri