Toate cele 433 de unitati sanitare din tara sunt obligate, incepand de astazi, sa isi publice cheltuielile lunare pe site-ul Ministerului Sanatatii, altfel nu vor primi finantare pentru luna urmatoare, potrivit ministrului Sanatatii, Ion Bazac.

"Pe site-ul ministerului, la sectiunea Monitorizare cheltuieli spital, toate spitalele din tara trebuie sa isi publice toate cheltuielile curente si de capital. Sunt trecuti peste 60 de indicatori privind cheltuielile de personal, cum ar fi indemnizatiile de conducere, plata orelor suplimentare si cheltuielile cu deplasarile, si cele de bunuri si servicii, ca de exemplu, cheltuielile pentru medicamente, materiale sanitare, alocatii pentru hrana", a explicat Ion Bazac.

In luna martie, ministrul Bazac anunta ca institutiile medicale din Romania isi vor publica, de la 1 mai 2009, cheltuielile si veniturile pe portalul realizat in cadrul proiectului "e-sanatate".

Ministrul sustine ca acest portal monitorizeaza public modul in care sunt gestionate fondurile publice in unitatile sanitare si reprezinta, totodata, un mecanism pentru responsabilizarea managerilor.

Aplicatia online a fost realizata gratuit de catre o companie din Romania si face parte dintr-un memorandum de colaborare fara scop comercial intre Ministerul Sanatatii si compania respectiva.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
MS a sesizat parchetul in cazul construirii Institutului din Timisoara