Perez cere o jumatate de miliard de dolari statului roman

Saptamana trecuta, John Perez, actionarul majoritar la ARO (dar nu si proprietarul a tot ce inseamna uzina din Campulung), a trecut ca o naluca prin societate, revenind rapid in Capitala, fara sa dea ochii cu cei 1.100 de salariati sau macar cu reprezentantii lor. I-a comunicat omului sau de incredere, Fernando Bedos, sa-i transmita liderului sindicatului de la ARO, Gheorghe Apostu, ca angajatii vor mai primi ceva bani din salariile restante numai daca AVAS ii va recunoaste "investitia"-fantoma de peste 9 milioane dolari, facuta la ARO de la preluare si pana azi. Apoi a plecat la Bucuresti pentru o intalnire cu vicepremierul George Copos, dar si pentru noi negocieri cu AVAS privind semnarea un nou act aditional la contractul de privatizare.

In acest act aditional el ar vrea ca AVAS sa-i recunoasca "investitiile" facute la ARO si sa-l mai pasuiasca o vreme. Destul de probabil, pana prin primavara viitoare. Din surse autorizate, am aflat ca AVAS a propus un act aditional in alt format, cu care Perez, evident, nu a fost de acord.

In replica, se pare ca Perez a amenintat statul roman cu un proces, prin care va solicita daune de o jumatate de miliard de dolari. Despre toate acestea liderul BNS a declarat: "Conducerea de la ARO recurge la un santaj murdar, incercand sa forteze mana AVAS, folosindu-se de soarta disperata a muncitorilor din societate, cand, de fapt, investitorul si-a dovedit limitele si managementul defectuos".

Liderul BNS considera atitudinea celor de la Cross Lander un abuz fata de salariatii ARO, dar si fata de statul roman dupa ce a bagat uzina in incapacitate de a-si mai plati datoriile de peste 500 miliarde lei, acumulate de Perez in mai putin de doi ani de la preluarea uzinei. Datorie pe care acelasi "investitor strategic" ar vrea ca statul roman sa i-o stearga, eventual sa i-o converteasca in actiuni ARO.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri