Rata somajului din Capitala a urcat in iunie pana la 1,83%, cel mai ridicat nivel din noiembrie 2007 si pana in prezent, potrivit Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) Bucuresti.

In noiembrie 2007, rata somajului din Bucuresti a fost de 1,9%, pentru ca ulterior, somajul din Capitala sa ajunga la o rata lunara de 1,8%.

In primele trei luni ale anului, rata somajului din Capitala s-a pozitionat la 1,7%, in vreme ce in aprilie si mai, rata somajului a urcat cu 0,1%, la 1,8%.

Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele AMOFM a ajuns la 19.733. Femeile reprezinta mai mult de jumatate (54,2%) din totalul somerilor bucuresteni.

Numarul somerilor neindemnizati este de 7.907 de persoane, se mai arata in comunicatul AMOFM.

In primele sase luni ale acestui an au fost incadrati in munca 7.830 de someri din Bucuresti, iar numarul somerilor care au absolvit cursuri de calificare sau recalificare organizate de AMOFM Bucuresti a stagnat la 143 de persoane, cat fusesera la finalul lunii martie.


La nivel national, rata somajului a urcat in iunie la 6%, de la 5,8% in mai, iar numarul de someri a crescut cu 22.127, pana la 548.930, nivel maxim al ultimilor trei ani si patru luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Tinerii ingroasa randurile somerilor din Bucuresti