Se cauta solutii pentru destituirea sefilor APIA

Ministerul Agriculturii cauta noi solutii pentru eliberarea din functii a directorilor Agentiilor de Plati si Interventii in Agricultura care au castigat in instanta repunerea pe posturile de conducere, dupa ce au fost destituiti pe motiv ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu.
Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat ca in tara exista 19 astfel de situatii, un caz similar inregistrandu-se si in Maramures, transmite corespondentul NewsIn. La conducerea APIA Maramures exista in prezent doi directori, unul coordonator, in persoana lui Gheorghe Visovan, sustinut de PSD, si un director executiv, Florin Urs, sustinut de PNL. Directorul executiv nu vrea sa paraseasca postul de conducere pe motiv ca a castigat in instanta repunerea in functie.

Situatia a fost semnalata la nivelul Guvernului, iar acum se cauta solutii pentru inlocuirea din functii a directorilor destituiti si care au avut castig de cauza in instanta.

"La APIA avem judete in care sunt doi directori, unul coordonator si unul executiv. Exista 19 astfel de situatii in care justitia nu a tinut cont de decizia noastra. Vor ramane cei care au fost directori pentru o perioada si vom incerca sa gasim o alta solutie pentru eliberarea lor din functii, deoarece stiti ca ei au fost destituiti pentru ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu", a mai declarat ministrul Ilie Sarbu, potrivit NewsIn.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a vizitat, sambata, doua ferme construite dupa model european in orasul maramuresean Seini si a participat la Targul produselor Traditionale desfasurat in Baia Mare. Aici ministrul a gustat din produsele traditionale ale taranilor maramureseni si a primit in dar doua traiste. De asemenea, Ilie Sarbu a avut o intalnire de aproximativ doua ore cu fermierii din judet, care au avut ocazia sa-si spuna nemultumirile, ministrul programand chiar o audienta pe saptamana viitoare cu presedintele Asociatiei Proprietarilor de Terenuri.

In data de 19 martie, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat ca a destituit toti directorii APIA din tara si din Bucuresti.

"Asa cum am anuntat anterior, data de 15 martie a fost data limita in care mai asteptam de la APIA sa se finalizeze dosarele cu sumele ramase restante de circa un an.Vorbim aici de circa 1.200.000 de persoane care nu si-au primit banii de la Uniunea Europeana si a caror dosare trebuiau procesate pana la aceasta data. De aceea am decis sa demit toti directori, mai ales ca acestia au primit sporuri in valoare de 75%, adica au beneficiat de toate conditiile", a afirmat atunci Sarbu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri