"Unii m-au acuzat ca eu am introdus impozitul forfetar. Da, eu l-am introdus in planul de guvernare, dar era impozit forfetar pe activitate (tutun, alcool, produse petroliere). Unii fac confuzie intre impozitul minim pe cifra de afaceri si impozitul forfetar, care dorea sa scoata unele activitati la suprafata. Dupa cum vedeti, sunt diverse dezbateri, care sustin eliminarea acestui impozit. Trebuie sa fiu solidar cu guvernul, dar nu pot sa raman insensibil la ceea ce spune mediul de afaceri", a declarat Constantin Nita, citat de NewsIn.

El a mai spus ca Guvernul trebuie sa aloce bani pentru investitii guvernamentale pentru a contracara scaderea cererii.

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat recent ca impozitul forfetar a fost o eroare a Guvernului. Premierul Emil Boc refuza sa comenteze in lipsa unei evaluari a incasarilor.

Totodata, ministrul IMM-urilor a adaugat ca abia in aceste zile au fost alocate fonduri pentru fondul de contragarantare.

"Dupa cum vedeti, lucrurile s-au miscat destul de greu. Insa, am dat drumul si la investitii de risc. Aceste institutii vor exista si vor sprijini sectorul IMM-urilor", a precizat Nita.

Ministrul Constantin Nita a mai declarat ca se lucreaza la o strategie de dezvoltare a IMM-urilor pe urmatorii patru ani.

"In ultimii 20 de ani, am facut o dezvoltare haotica. Romania nu s-a axat si nu a spriinit dezvoltarea unor produse si marci romanesti si multe intreprinderi valoroase au murit. Statul trebuie sa intervina si sa sprijine producatorii romani. Este timpul sa stabilim o strategie clara in care Romania trebuie sa investeasca", a adaugat Nita.

Ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri a participat la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania" de catre Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Milocii din Romania (CNIPMMR).