Licitatia pentru privatizarea CET Giurgiu a fost reluata

Procedura de licitatie pentru privatizarea Uzinei Termoelectrica Giurgiu a fost reluata, pretul pentru o actiune a CET fiind scazut cu un leu.
"In urma aprobarii strategiei de privatizare a CET Giurgiu, a fost dat anunt pentru depunerea ofertelor incepand cu 3 iulie. Au fost depuse doua dosare pentru caietul de sarcini, dar nu a fost depusa nicio oferta. Avem voie sa reluam procedura de trei ori, am reluat-o a doua oara. Am scazut pretul actiunilor cu un leu, adica de la 43.449.245 la 43.449.244. Asteptam ofertele pana pe 10 august, iar pe 11 august speram sa avem mai mult noroc”, a declarat presedintele Comisiei de Privatizare a Uzinei, Lavinia Crisu, potrivit NewsIn.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Dumitru Beianu, a precizat ca, daca pretul actiunilor poate fi negociat, clauza privind profilul Uzinei nu poate fi negociat.

"Ne asteptam sa ajungem la negocieri privind suma. Am inteles ca exista reticente fata de clauza privind pastrarea pe timp de zece ani a profilului uzinei de furnizare a caldurii catre populatie. Daca la pret suntem dispusi sa negociem, nu avem ce negocia cu privire la furnizare. Ne pregatim si de varianta sa intampinam sezonul rece cu forte proprii”, a spus Beianu.

Presedintele CJ declara in iunie ca o singura firma a cumparat caietul de sarcini pentru lansarea unei oferte de preluare a actiunilor CET Giurgiu, atentionand ca procedura ar putea fi reluata.

In noiembrie 2008, au esuat negocierile pentru privatizarea CET intre autoritatile judetene, conducerea uzinei si reprezentantii concernului rus Mechel, de la care Consiliul Judetean are de recuperat o garantie de 1,5 milioane de euro, pentru care exista un proces pe rol la Geneva.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri