Dezbaterea publica privind restructurarea energetica va fi prelungita

Dezbaterea publica privind restructurarea sectorului energetic din Romania va fi prelungita pana la sfarsitul lui iulie, inceputul lunii august, a declarat ministrul economiei, Adriean Videanu.
“Vom prelungi termenul de dezbatere publica, cu principalii jucatori privati de pe piata, E.ON, Enel, CEZ. Saptamana aceasta ne intalnim cu operatorii, urmand sa continuam consultarile si cu sindicatele si patronatele din sector”, a spus Videanu, citat de NewsIn.

Acesta a explicat ca aceste consultari cu operatorii, sindicatele si patronatele privind restructurarea sectorului energetic nu au fost finalizate, pana astazi, termenul limita pentru aceasta.

Potrivit ministrului economiei, exista o retinere a acestor investitori de a nu se crea o concurenta neloiala in piata, prin includerea furnizorului si distribuitorului de stat Electrica SA in structura celor doua companii care au rezultat din restructurarea sectorului energetic.

Cele doua societati rezultate din restructurarea sectorului energetic vor fi listate la bursa, cu un porcent ce va fi stabilit ulterior. ME va fi actionarul majoritar al acestor doua companii.

In componenta primei societati vor intra: Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina, a declarat miercuri ministrul Adriean Videanu.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz si cealalta parte a Electrica.

Cele doua companii vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an, spunea Videanu, in urma cu cateva luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri