Ce trebuie sa contina dosarul preturilor de transfer?

Documentatia necesara pentru realizarea doasarului preturilor de transfer este destul de stufoasa, reprezentantii firmelor fiind nevoiti sa anexeze acte care analizeze business-ul din toate unghiurile posibile.
“Dosarul preturilor de transfer trebuie sa contina analiza companiei si a grupului din care compania face parte, analiza industriei in care compania activeaza, prezentarea tranzactiilor care intra in obiectul analizei respective. De asemenea, in dosar trebuie sa se prezinte si analiza functiilor si riscurilor efectuate/asumate de parti pentru tranzactiile respective si nu in ultimul rand analiza economica, care cuprinde intre altele selectarea metodei preturilor de transfer, cautarea de tranzactii/societati”, afirma Adrian Rus, manager preturi de transfer in cadrul departamentul de asistenta al Ernst & Young Romania, filiala locala a unei din cele mai mari firme de audit si consultanta din lume.

Preturile de transfer reprezinta acele preturi practicate in tranzactiile dintre firmele care apartin aceluiasi grup si sunt reglementate la nivel legisltativ pentru ca firmele sa nu transfere profiturile in alte state, cu o fiscalitate mai redusa, in incercarea de a scadea valoare impozitului pe profit.

Reprezentantul firmei de audit si consultanta apreciaza ca legislatia autohtona in domeniul preturilor de transfer nu va suferi modificari semnificative, fiind in mare parte, in concordanta cu normele europene in domeniu.

“In schimb ne asteptam la o atentie mult mai sporita din partea autoritatilor fiscale in domeniul preturilor de transfer, observandu-se deja o crestere semnificativa a solicitarilor autoritatilor pentru prezentarea documentatiei preturilor de transfer”, mai spune Rus.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Creștere de 25% a valorii importului de produse lactate și miere în primul trimestru al anului 2020
Setari Cookie-uri