Ministerul Muncii a platit, pana la 30 iunie 2009, pe primele de vacanta ale angajatilor aproximativ 1,337 milioane lei, cu 1 milion lei mai putin decat a cheltuit in perioada similara din 2008, potrivit NewsIn.

"Nu putem estima suma totala care se va aloca din bugetul MMFPS pentru primele de vacanta ale angajatilor in 2009, intrucat intr-un an calendaristic exista posibilitatea ca o parte din personal sa nu isi efectueze transa maxima de concediu, drepturile fiind platite in anul urmator. Suma platita pentru prima de vacanta pana la 30 iunie 2009 este de aproximativ 1.337 mii lei", sustin reprezentantii ministerului Muncii.

Oficialii ministerului spun ca nu pot suspenda plata primelor de vacanta in acest an, intrucat acest drept a fost castigat in instanta de angajati.

"Facem precizarea ca aceste drepturi, care au fost suspendate in ultimii ani, au fost obtinute prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, deci nu sunt drepturi care fac obiectul unor negocieri sau renuntari, iar acordarea acestora nu depinde de decizia ordonatorului de credite", se mai arata in comunicatul ministerului.

Numarul functionarilor publici din Ministerul Muncii care au dreptul sa primeasca prima de vacanta este de 2.690 de persoane.

Ministerul Agriculturii a suspendat din iulie acordarea primelor de vacanta ce trebuiau alocate functionarilor publici din cadrul ministerului din cauza necesitatii finaciare de sustinere a agriculturii intr-un an de criza, potrivit declaratiilor acordate NewsIn de secretarul general al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Miron Moldovan. Ministrul de resort, Ilie Sarbu, declara, insa, miercuri, pentru NewsIn, ca se asteapta ca institutia sa fie nevoita sa acorde primele in cele din urma.

La randul sau, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a suspendat plata primelor de vacanta, a chiriilor si misiunilor, potrivit Sindicatului Politistilor, iar Ministerul Economiei a amanat acordarea primelor de vacanta incepand cu 9 iulie.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, declara in urma cu o saptamana pentru NewsIn ca a suspendat plata primelor de vacanta in acest an, dar ar putea fi obligat sa le achite la finalul anului prin decizii ale instantei.

In schimb, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) are prevazute 1,23 milioane lei in bugetul de venituri si cheltuieli pentru primele de vacanta, din care pana in prezent a platit circa 550.000 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Sistemul Informatic National pentru Adoptie va fi infiintat