Curtea de Apel Bucuresti a dispus amendarea ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de intarziere a platii sporului de 50% pentru angajatii instantei supreme, pentru ca nu a respectat decizia CAB privind aceste sporuri, informeaza NewsIn.
Decizia de joi, 16 iulie, prevede ca amendarea se pune in practica din 9 iulie, data la care s-a hotarat ca MFP trebuie sa plateasca 50% sporul de stres. Hotararea poate fi atacata cu recurs.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, pe 16 iulie, cererea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de sanctionare a Ministerului Finantelor Publice si a ministrului Gheorghe Pogea pentru neexecutarea hotararii CAB, prin care trebuia platit sporul de stres de 50%.

Cererea ICCJ a fost inregistrata, marti, 14 iulie, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 9 iulie, admiterea cererii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de anulare a executarii adresei Ministerului Finantelor, prin care s-a anuntat ca salariile angajatilor de la ICCJ nu vor mai include sporul de stres. Angajatii ICCJ au contestat, in instanta, actul Ministerului Finantelor prin care le-au fost suspendate anumite sporuri, surse din magistratura declarand ca sefii ICCJ au refuzat sa plateasca, miercuri, 8 iulie, salariile angajatilor fara aceste sporuri.

A doua zi, pe 10 iulie, Guvernul a decis ca documentele de plata aferente cheltuielilor care nu au primit viza de control financiar preventiv vor fi acceptate de Trezorerie la plata doar daca Curtea de Conturi constata ca refuzul de viza nu este intemeiat.

Astfel, Executivul a hotarat modificarea OG 119/1999 privind controlul intern si cel financiar preventiv, in cadrul unei sedinte extraordinare a Executivului, in cadrul careia modificarea OG 119 a fost singurul act normativ de pe ordinea de zi.

In urma deciziei, Curtea de Conturi devine mediator intre Ministerul Finantelor si orice alt ordonator principal de credite.

Pogea va face recurs


Ministerul Finantelor Publice a anuntat, ieri seara, ca ministrul Gheorghe Pogea va contesta, in termenul legal, decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a dispus amendarea sa pentru ca nu a platit sporul de stres de 50% pentru angajatii instantei supreme.

"Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, isi va exprima punctul de vedere fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce va primi instiintarea oficiala ce va cuprinde si motivatiile care au stat la baza acestei decizii. Ceea ce putem declara, in acest moment este ca, fata de aceasta decizie a instantei, Ministrul Finantelor Publice va formula, in termenul legal, cale de atac la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei", se precizeaza in comunicatul remis de Ministerul Finantelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri