Comenzile noi in industrie din Romania s-au diminuat in mai cu 19,1% fata de luna similara din 2008, intr-un ritm mai scazut decat media Uniunii Europene, de 28%, in timp ce in zona euro, acestea s-au redus si mai mult, potrivit datelor publicate de Eurostat.
Biroul european de statistica a centralizat date pentru 22 de state membre si a raportat ca toate au inregistrat scaderi ale comenzilor noi in industrie, cele mai mari fiind in Estonia (-39,8%), Finlanda (-39,6%) si Lituania (-38,5%).

In schimb, Irlanda a avut cea mai mica scadere (-9,3%) fata de mai 2008 a comenzilor industriale noi, urmata de Marea Britanie (-11,3%) si de Polonia (-15,4%), scrie NewsIn.

Comenzile noi in industrie din zona euro au scazut in mai cu 30,1% fata de aceeasi luna din 2008.

Cele mai marie scaderi au fost inregistrate in mai de comenzile noi pentru produsele intermediare, cu 33,1% in UE si cu 34,1% in zona euro, urmate de cele pentru bunuri de capital, cu 29,2% in toate statele din blocul comunitar, respectiv cu 32,3% in zona euro.

Fata de luna anterioara, comenzile industriale noi din mai au crescut in Romania cu 0,3%, a doua crestere lunara consecutiva. In UE, comenzile industriale noi au avansat in mai cu 0,9% fata de luna aprilie, in timp ce in zona euro acestea au scazut usor, cu 0,2%, in intervalul mentionat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Planul de reconstrucție economică al UE: câți bani ar urma să primească România
Setari Cookie-uri