Premierul Emil Boc a declarat ca prioritatile Guvernului Romaniei sunt investitiile in infrastructura si absorbitia fondurilor europene, transmite NewsIn.

Premierul a facut aceste declaratii, azi dimineata, la o intrunire cu autoritatile locale si judetene din Bistrita-Nasaud.

„Romania are acum sansa de a spera la o crestere economica, de a opri caderea economica generata de criza si de a reporni motoarele economiei prin cel putin doua domenii majore: domeniul infrastructurii si cel al absorbtiei fondurilor comunitare, care sunt prioritati majore”, a spus Boc, adaugand ca subiectul discutiilor cu autoritatile din Bistrita-Nasaud va fi despre proiectele de investitii care sunt derulate in Bistrita-Nasaud atat din fonduri guvernamentale, cat si din fondurile bugetelor locale.

„Obiectivul nostru este sa asiguram cei 20% pe care ii avem prevazuti in buget pentru a fi investiti in infrastructura si care ajuta, oarecum, economia in conditiile in care mediul privat are nevoie de comenzi pana se reintra in normalitate”, a spus premierul.

In privinta fondurilor comunitare, absorbitia lor este prioritara. „E vorba de cele 30 de miliarde de euro care au inceput sa vina in Romania. Pentru asta trebuie proiecte care sa fie implementate. Este in mainile noastre si ale dumneavoastra sansa de a aduce acesti bani in Romania. Acum sunt cateva proiecte in derulare, cum este masura 322 cu 31 iulie a.c. termen de depunere finala a proiectelor. Este cea mai consistenta sesiune de depunere de proiecte, peste 700 de milioane de euro vor fi alocati. Este ultima pentru ca am adus toti banii din 2013 in 2009 tocmai pentru a realiza o infuzie de bani europeni in 2009 si in 2010 cand probabil vor intra in lucru aceste proiecte”, a declarat Emil Boc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
In Alianta Vestului vor sa se alature si primari din PSD