Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca reprezentantii Fondului sunt dispusi sa fie flexibili in negocieri, in conditiile in care situatia economica s-a inrautatit.
"Suntem la inceputul discutiilor si evaluam programul macroeconomic. In discutiile de azi (joi n.r.) am avut in vedere modul in care s-a inrautatit situatia economica si efectul asupra bugetului. Suntem dispusi sa fim flexibili, deoarece situatia economica s-a inrautatit", a spus Franks.

Pe de alta parte, el a precizat ca nu poate vorbi despre noi tinte fixate guvernului roman si ca "nu putem avansa cifre exacte momentan", potrivit NewsIn.

O misiune a FMI, condusa de Jeffrey Franks, se afla incepand de miercuri in Romania in scopul evaluarii modului in care tara noastra a indeplinit angajamentele asumate prin acordul de imprumut semnat in luna martie. Concluziile vor fi prezentate la finalul misiunii, ce se va derula pana in 10 august.

Board-ul FMI va decide daca angajamentele asumate au fost indeplinite de autoritatile romane, conditie de care depinde acordarea celei de-a doua transe a imprumutului, de circa 1,9 miliarde euro. Valoarea primei transe a fost de 5 miliarde de euro.

Examenul cu FMI a inceput. Prima proba - o "intalnire politica"


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PRIMER:10 ani dupa criza. Sistemul sanitar si umbra lui Jeffrey Franks