Ministerul Economiei va comasa institutele de cercetare din subordine

Adriean Videanu, ministrul Economiei, a anuntat ca procesul de restructurare a agentiilor de la minister va conduce la reorganizarea institutelor de cercetare din subordine, urmand sa ramana doar doua.
Videanu a spus ca exista doar trei agentii in subordinea ministerului care-l conduce, agentii care nu vor fi restructurate: Agentia Nationala pentru Deseurile Radioactive, Agentia Romana de Conservare a Energiei si Agentia de Dezvoltare a Zonelor Miniere.

In schimb, Videanu vrea sa reduca numarul institutelor de cercetare de la minister. "Vrem sa reorganizam 14 institute de cercetare in doua institute, zic eu puternice, pe cele doua domenii pe care le gestionam: industria si energia", a declarat Videanu.

Ministrul Economiei Adriean Videanu a afirmat ca o mare parte din agentiile din subordinea ministerelor nu-si mai au rostul si ministrii trebuie sa le reduca numarul. "Categoric, este o obligatie a fiecarui ministru, nu doar a ministrilor PDL. Primul ministru a solicitat o mai atenta gestionare a banilor publici, inclusiv prin restructurarea agentiilor. Trebuie sa recunoastem, multe dintre ele sunt inutile si ineficiente", a apreciat Videanu, citat de NewsIn.

Premierul Emil Boc a declarat pe 15 iulie, dupa sedinta de Guvern, ca, prin desfiintarea sau comasarea agentiilor guvernamentale, numarul acestora va fi redus la jumatate, precizand ca decizia politica a fost luata si ca urmeaza ca in doua saptamani sa fie finalizat actul normativ.

"Decizia Guvernului este urmatoarea: restructurarea agentiilor guvernamentale se va face prin desfiintarea, comasarea lor in proportie de 50%, cu exceptia celor care exista in Uniunea Europeana si fac parte multe dintre ele din actele si directivele Uniunii Europene. Tot ceeea ce nu este necesar, in acord cu reglementarile europene si cu participarea Romaniei la diverse structuri internationale, numarul celorlalte va fi redus la jumatate", a precizat Emil Boc.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri