Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Dorina Tiron, a declarat ca taxa de trecere a podului peste Dunare, Fetesti-Cernavoda, este in conformitate cu normele UE si nu s-a facut nimic ilegal.
"Taxa nu are legatura cu rovinieta. Rovinieta este rovinieta, iar taxa este de fapt un tarif de trecere peste Dunare. Toate tarile percep acest tarif peste podurile mari care necesita intretinere" a declarat Tiron, citat de NewsIn.

Aceasta a mentionat ca tronsonul de autostrada la podul peste Dunare, Fetesti-Cernavoda, si statia de taxare au fost construite din bani de la ISPA si UE a solicitat introducerea acestui tarif. In plus, Tiron a subliniat faptul ca daca CNADNR este administratorul drumului, utilizatorul este obligat sa plateasca.

Presedintele FORT, Augustin Hagiu a declarat pentru NewsIn ca Federatia Operatorilor Romani de Transport a depus luni o sesizare la Comisia Europeana (CE) in legatura cu taxa de trecere a podului peste Dunare, Fetesti - Cernavoda.

Potrivit acestuia, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ar trebui sa elimine rovinieta, daca decide mentinerea taxei de pod, deoarece podul este parte integranta a Autostrazii Soarelui, iar taxa de pod poate fi perceputa ca taxa pe autostrada.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) incaseaza de luni taxe de pana la 68 de lei pentru vehiculele care vor traversa podul peste Dunare, Fetesti-Cernavoda.

Proprietarii de autoturisme platesc pentru trecerea podului suma de 10 lei, iar cei de motociclete achita sapte lei. Soferii de microbuze si autovehicule, care au masa totala maxima autorizata sub 12 tone, platesc pentru o traversare a podului 35 de lei. Pentru autobuze, autocare si autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12,0 tone si cu maximum trei axe (inclusiv), CNADNR a stabilit o taxa de 47 de lei. Cel mai mult achita soferii de camioane cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu minimum patru axe, respectiv 68 de lei pentru o trecere.

Tarifele au fost stabilite printr-un ordin emis de fostul ministrul al transporturilor, liberalul Ludovic Orban, in februarie 2008 si se aplica pentru vehiculele inmatriculate in Romania si in alte state, pentru fiecare trecere, indiferent de sensul de parcurs.

Agentia de Control si Incasare Fetesti, unde vor fi achitate aceste tarife, este situata pe tronsonul de autostrada Fetesti-Cernavoda, la km 144+251.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri