"Eu cred ca primul scop al impozitului minim a fost atins - de a-i obliga pe aceia care aveau firme fantoma (...) sa decida: le mentin sau le inchid. Cred ca, pentru viitor, impozitul forfetar, asa cum a fost el conceput, trebuie sa se restranga la acele domenii si activitati unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel combatuta si eliminata - cum ar fi, de exemplu, domeniul restaurantelor. Pot fi si alte domenii, ar trebui identificate", a declarat Boc intr-o conferinta de presa, potrivit NewsIn. El a precizat ca a cerut o analiza in acest sens si ca subiectul a fost abordat si in cadrul sedintei coalitiei.

Boc declara joi, la postul public de radio, ca in prezent se face o evaluare a primei transe din impozitul minim, iar primele date arata ca incasarile sunt mai mari decat s-a apreciat initial. Social-democratii au cerut eliminarea impozitului forfetar, de la 1 septembrie 2009, argumentand ca nu are efectul scontat, iar costurile mentinerii lui sunt mult prea mari. Premierul a declarat insa ca asteapta evaluarea impactului acestui impozit.

Potrivit concluziilor discutiilor purtate marti de PDL si PSD pe tema planului anticriza al PSD, Guvernul ia in calcul mentinerea impozitului forfetar pana la finele anului. Premierul Emil Boc si ministrii Finantelor, Economiei si IMM-urilor au discutat marti, la sediul Guvernului, timp de aproximativ trei ore, pe tema celor 24 de masuri ale programului anticriza propus de PSD.