Ministerul Agriculturii va desfiinta, prin comasare, 10 structuri subordonate numarul total al acestora fiind astfel redus la 21, in urma deciziei luate in sedinta de Guvern de miercuri, se arata intr-un comunicat remis de ministerul de resort.
Potrivit Mnisterului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), din unitatile desfiintate prin comasare rezulta cinci structuri, si anume Agentia Nationala a Zonei Montane, Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor, Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului Valea Calugareasca si Oficiul National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si alte produse vitivinicole.

Astfel, Agentia Nationala a Zonei Montane, institutie publica, finantata integral de la bugetul de stat, se infiinteaza prin preluarea in structura sa si a Centrului de Formare si Inovatie pentru Dezvoltare in Carpati - Suceava.

De asemenea, Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie se reorganizeaza prin preluarea in atributiile sale a personalului si atributiilor Autoritatii Hipice, care se desfiinteaza si prin preluarea intregii activitati privind inspectia in zootehnie si va fi o institutie publica finantata integral de la bugetul de stat, scrie NewsIn.

Totodata, Laboratorul Central pentru Calitatea Semintelor si a Materialului Saditor, institutie publica finantata din venituri proprii si alocatii de la bugetul de stat, se reorganizeaza prin preluarea in structura sa si a atributiilor Bancii de Resurse Genetice Vegetale Suceava.

In plus, Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului Valea Calugareasca, care reprezinta o institutie publica finantata din venituri proprii si alocatii de la bugetul de stat, se reorganizeaza prin preluarea in structura sa si a atributiilor laboratoarelor regionale de la Blaj si Odobesti, iar Oficiul National al Denumirilor de Origine pentru Vinuri si alte produse vitivinicole, se reorganizeaza prin preluarea atributiilor Oficiului National al Viei si Vinului si reprezinta o institutie publica finantata din venituri proprii si alocatii de la bugetul de stat.

In ceea ce priveste Agentia Domeniilor Statului, institutie publica, finantata integral din venituri proprii, aceasta va suporta o reducere a personalului cu 20%, procent ce se aplica si celorlalte structuri ale ministerului.

Agentia Nationala de Consultanta Agricola, inclusiv oficiile din subordine, institutie publica finantata din venituri proprii si alocatii de la bugetul de stat, se va desfiinta in urma transformarii Oficiilor Judetene de Consultanta Agricola in Camere Agricole, institutii publice descentralizate. Potrivit MAPDR, in momentul de fata exista la Camera Deputatilor doua initiative parlamentare, urmand ca punctul de vedere al ministerului sa fie armonizat cu cele doua initiative pana la inceperea sesiunii parlamentare.

In acelasi timp, Societatea Nationala Imbunatatiri Funciare, finantata integral din venituri proprii, se transfera la AVAS in vederea privatizarii iar Societatea Nationala a Produselor Agricole este lichidata.

De asemenea, potrivit MAPDR, in ceea ce priveste aparatul central al Ministerului Agriculturii, prin proiectul de Hotarare Guvernamentala aprobat in data de 15.07.2009, s-a constituit Autoritatea de Management a PNDR cu 307 posturi, finantate din fonduri europene, dintre care 97 la nivel central si 210 la nivel local, preluate din structurile directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri