Guvernul a decis ca masa salariala sa fie redusa la 6,2% din PIB, pana in 2015

Guvernul a convenit, de principiu, ca masa salariala sa fie redusa de la 9 la 6,2% din PIB pana in 2015, iar raportul dintre salariul minim si cel mediu pe economie sa fie de 1 la 2, au declarat reprezentanti ai Executivului.
Guvernul s-a reunit astazi pentru a discuta pe marginea proiectului Legii salarizarii unice, sedinta anuntata miercuri de premierul Emil Boc, care a precizat ca nu a cerut FMI amanarea termenului de finalizare a actului normativ, scrie NewsIn.

"Am cerut expres sa se mentina termenul din octombrie pentru finalizarea si adoptarea acestei legi, nu am cerut prelungirea termenului", a declarat Boc la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Precizarea a venit dupa ce, cu o zi inainte, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, anuntase dupa discutiile cu reprezentantii FMI ca Executivul a cerut Fondului permisiunea de a amana finalizarea Legii unice a salarizarii. Si seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat miercuri ca institutia pe care o reprezinta mentine termenul pana la care autoritatile romane trebuie sa adopte Legea unica a salarizarii si ca reprezentantii FMI au fost citati incorect.

In acordul cu FMI, termenul pentru finalizarea legii unice a salarizarii este 31 octombrie 2009. Termenul limita pentru finalizarea legii unitare a pensiilor din sistemul public este stabilit pentru finalul acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri