Vicepresedintele PSD Constantin Nita a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa, ca nu exclude varianta inghetarii salariilor si pensiilor pentru 2009 si 2010, avand in vedere situatia economica dificila a Romaniei.
"Nu exclud inghetarea pensiilor si salariilor pe 2009 si 2010, pentru ca situatia economica este foarte grea", a spus Constantin Nita, citat de NewsIn.

Pe de alta parte, ministrul PSD nu a dorit sa comenteze varianta disponibilizarii a 10% dintre bugetari, ca urmare a negocierii guvernantilor cu FMI, aratand ca discutiile nu s-au finalizat, dar a precizat ca, in principiu, social-democratii nu sunt de acord cu disponibilizarea personalului.

Ministrul IMM-urilor a declarat ca a propus ca institutia pe care o conduce sa preia in componenta sa Agentia Romana pentru Investitii Straine.

"Este o propunere ca ARIS sa intre in componenta ministerului nostru, pentru ca este firesc. Atata timp cat tot comertul exterior al Romaniei este in componenta ministerului nostru, toti reprezentantii comerciali ai Romaniei in lume sunt ai nostri, toate informatiile vin la noi, prin urmare si informatiile care tin de investitii straine, normal ca trebuie sa fie la un loc", a argumentat Nita.

Guvernul a convenit
, de principiu, ca masa salariala sa fie redusa de la 9 la 6,2% din PIB pana in 2015, iar raportul dintre salariul minim si cel mediu pe economie sa fie de 1 la 2.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri