Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei s-a contractat cu 9,7% in trimestrul al doilea din 2009, pe fondul inrautatirii situatiei din sectorul constructiilor peste datele luate in calcul in prognoza anterioara, estimeaza analistii ING Bank.
ING Bank isi modifica astfel proiectia anterioara, in care estima scaderea economiei romanesti cu 8,6% in perioada aprilie-iunie 2009. Totusi, analistii ING isi pastreaza prognoza privind diminuarea PIB cu 7,1% in 2009, insa au precizat ca si aceasta va fi revizuita.

Potrivit ING, datele din sectorul constructiilor nu sunt atat de rele pe cat se asteptau in urma cu o luna, dar sunt mai proaste decat previzionau in prognoza pentru trimestrul al doilea.

Astfel, analistii ING au revizuit previziunea privind evolutia PIB, luand in calcul si date despre comertul cu amanuntul.

Vanzarile de bunuri au inregistrat un ritm anual de scadere de 16,3%, in iunie, iar declinul lunar, in date ajustate sezonier, a fost mai mare de 3%, "ceea ce inrautateste orice estimare de revenire a consumului".

Scaderea economiei romanesti in trimestrul al doilea a fost mai mare decat cea inregistrata in primele trei luni din 2009, depasind 8%, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.


Institutul National de Statistica va publica joi, 13 august, date estimative pentru PIB-ul Romaniei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri