"Vreau sa stiti ca nicaieri in scrisoarea de intentie nu apare vreun numar cu privire la disponibilizari. Acest numar nu este unul care se impune arbitrar, nu este unul predestinat, aceste analize se fac pe baza standardelor de cost. Orice reforma in administratie se va face pe baza de eficienta, combinand criteriul cantitativ cu cel calitativ", a declarat premierul, citat de NewsIn.

Acesta a spus insa ca nu pot fi mentinuti functionari "acolo unde existenta lor nu se justifica", dar ca deciziile cu privire la restructurari trebuie luate "echilibrat, rational", in functie de standardele de cost. Boc a precizat ca tema standardelor de cost va fi abordata in cadrul sedintei pe care o va avea luni dupa-amiaza cu reprezentantii autoritatilor administratiei publice locale.

"Trebuie sa stim ca locul de munca este cel mai important lucru pe care il au romanii. Privesc fiecare loc de munca ca pe un destin. Fiecare om trebuie privit ca o individualitate prin care destinul lui se manifesta odata cu mentinerea sau pierderea locului de munca", a conchis premierul.

Seful Executivului a anuntat saptamana trecuta ca vor fi impuse standarde de cost - reprezentand sumele considerate ca fiind optime pentru functionarea institutiilor publice - atat pentru administratia publica (primarii, consilii judetene, prefecturi), dar si pentru asistenta sociala, domeniul sanatatii si invatamantul preuniversitar.