Agentia Domeniilor Statului isi reduce personalul cu 20%

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat ca Agentia Domeniilor Statului (ADS) nu va fi desfiintata deocamdata, asa cum era prevazut in Ordonanta privind descentralizarea ministerului, insa va fi operata o reducere cu 20% a personalului.
„Ordonanta privind descentralizarea ministerului a suferit o modificare in ceea ce priveste ADS, care nu va fi desfiintata deocamdata. Va ramane in forma in care e, sigur va avea o reducere de personal de 20%, ca toate structurile administrative din Romania”, a declarat Ilie Sarbu, conform NewsIn.

De asemenea, Sarbu a explicat ca cei 136 de salariati ai aparatului central al Ministerului Agriculturii, Padurilro si Dezvltarii Rurale (MAPDR) ale caror posturi au fost desfiintate ar putea fi mutati la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) sau la Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura (ANPA).

„Din aparatul central au fost reduse circa 136 de posturi si intentia noastra este sa ii redistribuim la APIA unde avem nevoie de 1.600 de posturi noi, la APDRP unde mai e nevoie de 60 de posturi si la ANPA de vreo 50, practic avem mai multe posturi decat am putea reduce noi in perioada asta si preferam sa ii luam deja pe cei care au pregatire”, a explicat Sarbu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri