Lucrarile pentru renovarea si dezvoltarea satelor aferente proiectelor depuse in prima sesiune si contractate pe Masura 322 din Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) ar putea incepe in aceasta toamna si s-ar putea finaliza pana anul viitor, a declarat Ilie Sarbu.
Potrivit acestuia, din totalul proiectelor depuse pe Masura 322 in prima etapa privind „Renovarea si Dezvoltarea Satelor” au fost contractate 284 de proiecte, cu o valoare publica de peste 778 milioane euro, informeaza NewsIn.

Astfel, prin cele 284 de proiecte urmeaza sa fie realizate 1.028 kilometri de drumuri, 1.762 kilometri conducte de apa si 2.642 kilometri de canalizare.

„Daca se vor grabi si daca nu vor mai exista acei contestatari care intotdeauna dupa ce se incheie o licitatie, depun o contestatie, de profesie, deja din toamna, septembrie-octombrie, ar trebui sa inceapa lucrarile. Sigur, pana cand timpul va permite”, a spus Ilie Sarbu.

Acesta a adaugat ca lucrarile ar trebui incheiate pana in 2010.

„In mod normal, anul viitor trebui incheiate toate aceste proiecte pentru ca nu sunt kilometri, in fiecare comuna sau intre comune, atat de multi cat sa nu se poata realiza. Important e ca au finantarea si nu pun la indoiala ca primarii vor face aceste lucrari”, a mai spus ministrul agriculturii.

Prin Masura 322 - „Renovarea si dezvoltarea satelor” pot fi finantate proiecte integrate de infrastructura de baza (apa, canalizare, drumuri, energie electrica, gaz), dar si de amenajare a spatiilor publice, servicii pentru populatia rurala (gradinite, azile, etc.) sau renovarea monumentelor de patrimoniu.

Principalii beneficiari ai acestei masuri sunt Comunele si Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara (ADI).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri