Elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat vor primi gratuit mere, in anul scolar 2009-2010, in valoare de circa 12 milioane de euro, a declarat miercuri pentru NewsIn directorul general al Directiei generale de politici agricole din cadrul MAPDR, Daniel Botanoiu.
"Este vorba de un program cu finantare si de la Uniunea Europeana. Astfel, pentru acest proiect sunt alocate 11,9 milioane euro, din care 4,99 milioane euro vin din bani europeni, iar restul de la bugetul de stat. Vor fi utilizati atat pentru cumpararea efectiva a produselor, dar si pentru transport, depozitare si alte actiuni", a explicat Botanoiu, conform NewsIn.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), acest program de incurajare a consumului de fructe in scoli este implementat de catre Consiliul Uniunii Europene, incepand cu anul scolar 2009 - 2010 si va dura pana in anul 2013.

Ministerul Agriculturii are in procedura de avizare interministeriala un proiect de Ordonanta de Guvern pentru acest program, prin care in anul scolar 2009 – 2010, pentru o perioada de maxim 100 de zile de scolarizare, se vor acorda gratuit mere elevilor din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat, in limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri