Elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat vor primi gratuit mere, in anul scolar 2009-2010, in valoare de circa 12 milioane de euro, a declarat miercuri pentru NewsIn directorul general al Directiei generale de politici agricole din cadrul MAPDR, Daniel Botanoiu.
"Este vorba de un program cu finantare si de la Uniunea Europeana. Astfel, pentru acest proiect sunt alocate 11,9 milioane euro, din care 4,99 milioane euro vin din bani europeni, iar restul de la bugetul de stat. Vor fi utilizati atat pentru cumpararea efectiva a produselor, dar si pentru transport, depozitare si alte actiuni", a explicat Botanoiu, conform NewsIn.

Potrivit unui comunicat remis miercuri de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), acest program de incurajare a consumului de fructe in scoli este implementat de catre Consiliul Uniunii Europene, incepand cu anul scolar 2009 - 2010 si va dura pana in anul 2013.

Ministerul Agriculturii are in procedura de avizare interministeriala un proiect de Ordonanta de Guvern pentru acest program, prin care in anul scolar 2009 – 2010, pentru o perioada de maxim 100 de zile de scolarizare, se vor acorda gratuit mere elevilor din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat, in limita unei valori zilnice de 0,30 lei/elev.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Trei secretari de stat de la Agricultura, eliberati din functii
Setari Cookie-uri