„M-ati intrebat in legatura cu campusul scolar de la Sangeorz si vreau sa va marturisesc ca in toata tara sunt 4.300 de santiere deschise, deschise, in general – asa cum spunea domnul ministru Diaconescu – fara sa fie existat in prealabil criterii dupa care sa se fi apreciat necesitatea de a deschide sau nu santierul.

In acest moment ministerul are aproximativ 4 miliarde de lei datorii de la aceste santiere”, a afirmat ministrul Educatiei, in timpul unei dezbateri cu mediul de afaceri organizata de PSD la Cluj-Napoca.

Andronescu a spus ca datoriile prevazute in Hotarari de Guvern, la sfarsitul anului 2008,au fost achitate. „Din pacate, cei mai multi constructori, la indemnul autoritatilor locale sau la indemnul inspectoratelor scolare, au continuat sa lucreze dincolo de limita stabilita de hotararile de guvern”, a spus ea.

Potrivit ministrului, Guvernul intentioneaza sa achite in cursul saptamanii viitoare o parte a acestor datorii catre constructori.

„Am avut aceasta discutie in Guvern de mai mult ori, saptamana viitore se va lua in discutie achitarea cel putin a unora dintre aceste datorii”, a afirmat Ecaterina Andronescu.