Cetatenii romani vor putea calatori fara viza in Japonia, incepand cu data de 1 septembrie, potrivit MAE si MAI.
“Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Administratiei si Internelor informeaza persoanele interesate ca Guvernul nipon, prin seful misiunii diplomatice la Bucuresti, a comunicat decizia eliminarii, incepand cu data de 1 septembrie 2009, a obligativitatii vizelor de scurta sedere pentru cetatenii romani care calatoresc in Japonia pentru turism sau vizita”, se arata intr-un anunt de pe site-ul MAE, potrivit 9am.

In perioada 1 septembrie 2009 – 31 decembrie 2011, cetatenii romani, posesori ai unui pasaport valabil, pot ramane pe teritoriul Japoniei, fara a avea nevoie de viza, pentru o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile intr-un interval de 6 luni de la data primei intrari in tara.

Acest regim nu se va aplica cetatenilor care se deplaseaza in Japonia cu intentia de a obtine un loc de munca sau de a lucre pe termen scurt, pentru care ramane in vigoare obligativitatea obtinerii vizei aferente inaintea deplasarii.

De asemenea, pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani care vor calatori in Japonia si pentru a asigura colaborarea directa cu autoritatile locale, MAI va trimite la Tokyo, incepand cu data de 18 august 2009, un atasat de afaceri interne.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In curand vom avea si in Romania teste pentru virusul gripal din China