Piata bunurilor de folosinta indelungata din Romania a scazut cu 40% pana la 664 milioane de euro in prima jumatate a acestui an fata de perioada similara a anului trecut, potrivit studiului GFK Temax realizat de compania de cercetare GFK Romania.

Vanzarile din primul semestru al acestui an sunt apropiate de incasarile de aproximativ 620 milioane de euro din lunile iulie-septembrie ale anului trecut.

Totodata, in trimestrul al doilea din 2009, vanzarile de produse de folosinta indelungata a fost de 308 milioane euro, in scadere cu 46,8% fata de cele 578 mil euro inregistrate in lunile aprilie-iunie din 2008.

Cele mai importante scaderi au fost inregistrate de sectorul IT si cel al echipamentelor de birou care in prima jumatate a anului au scazut cu 47,2%, respectiv 51,4% fata de perioada similara a anului trecut.

Pe de alta parte, cele mai mici scaderi au fost in domeniul electrocasnicelor mici si cel al telecomunicatiilor care in perioada ianurie-iunie a scazut cu 22,1%, respectiv 25,8%.

Scaderi importante au fost si pe segmentul electrocasnicelor mari care a scazut cu aproximativ 37,1%, cel al electronicelor de folosinta indelungata (in principal televizoare) a inregistrat vanzari mai mic cu 42,6%, iar sectorul foto cu 43,2%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Aparatele foto, singurele in scadere pe piata de electronice si IT