Ministerul de Finante a anuntat Comisia ca precizarea survine ca urmare a unei "interpretari eronate a raspunsului nostru in mass-media", relateaza NewsIn.

"Cuprinderea in bugetul Ministerului Tineretului a cheltuielilor aferente programului anual de dezvoltare a produselor turistice si programul anual de marketing si promovare are baza legala. In adresa noastra se face referire la clasificatia indicatorilor privind finantele publice astfel cum sunt aprobate prin ordinul ministrului Finantelor publice (...)Aceasta clasificatie reprezinta o grupare a veniturilor dupa sursele si natura acestora si a cheltuielilor in ordine obligatorie si dupa criterii unitare, conform regulilor internationale. Deci reprezinta doar niste indicatori statistici de raportare necesari pentru organizarea evidentei bugetare si controlului executiei de casa a bugetului", precizeaza adresa MFP.

In adresa transmisa initial la Comisia de ancheta, Directia Generala de Programare Bugetara a Ministerului preciza: „clasificatia bugetara aprobata prin acest ordin nu constituie temei legal pentru incasarea de venituri si efectuarea de cheltuieli”. Adresa face referire la ordinul ministrului Finantelor publice pentru aprobarea clasificatiei indicatorilor privind finantele publice in care se precizeaza ca la aliniatul „Alte cheltuieli cu bunuri si servicii” se includ alte cheltuieli autorizate prin dispozitii legale in vigoare si nu se incadreaza la celelalte articole si aliniate existente. De asemenea, in adresa mentionata se precizeaza ca la articolul „alte cheltuieli” este cuprins aliniatul „reclama si publicitate”, si totodata, faptul ca in bugetul de stat pentru reclama si publicitate nu sunt prevazute sume.

Trimiterea precizarii MFP a incins spiritele la Comisia de ancheta, deoarece adresa a fost retrasa de la Registratura Camerei Deputatilor, dupa inregistrarea documentului de catre un curier.

"Am primit un document de la MFP, asa, pur si simplu intr-o hartie, nu plic, nu nimica, adus de catre un comisionar care, dupa ce a lasat documentul si a fost inregistrat, a venit la 10 minute si l-a luat. Dupa jumatate de ora si jumatate l-a adus inapoi", a precizat secretarul Comisiei, deputatul Claudiu Taga.

In prima instanta, presedintele Comisiei de ancheta, Ludovic Orban, a anuntat faptul ca a fost primit un document de la MFP, la registratura, document care a fost ulterior retras, membrii Comisiei luand decizia de a-i trimite pe Taga si pe deputatul PSD, Robert Negoita, sa verifice despre ce a fost vorba.

In concluzie, Orban a anuntat ca va solicita MFP sa precizeze continutul documentului initial, care nu a ajuns in posesia Comisiei, si motivele pentru care acesta a fost retras.