Activitatea sectorului de constructii din Romania s-a diminuat in iunie cu 6,2% fata de luna similara din 2008, fiind a cincea scadere din Uniunea Europeana (UE), insa raportat la luna mai, Romania a avut cea mai mare crestere a acestui sector din toate statele UE.
Eurostat, care a centralizat date pentru 11 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a inregistrat in iunie scaderi in noua state membre si a crescut doar in Germania, cu 1,2%, si in Polonia, cu 0,6%, fata de aceeasi luna din 2008, a anuntat Eurostat, potrivit NewsIn.

Cele mai mari scaderi in termeni anuali au mai fost inregistrate in iunie in Suedia (-16,6%), Slovenia (-15,8%) si Spania (-12,6%).

Lucrarile de constructii au scazut in UE, in iunie, cu 14,1% fata de aceeasi luna din 2008, iar tarile din zona euro au inregistrat o reducere anuala mai mica, de 8,8%, in acelasi interval.

Constructiile de cladiri au scazut in a sasea luna a anului cu 17,7% fata de luna similara din 2008 in UE si cu 11,6% in zona euro, in timp ce constructiile ingineresti au crescut cu 1,2% in UE si cu 1,1% in zona euro.

Fata de luna anterioara, sectorul constructiilor a raportat o scadere de 3,3% in UE si de 1,1% in zona euro, potrivit Eurostat. Alaturi de Romania, care a inregistrat in iunie cea mai semnificativa crestere fata de luna mai, de 9,3%, Bulgaria, Polonia si Cehia au avut, de asemenea, ritmuri pozitive de evolutie ale acestui sector, de 1,5%, 1,2% si 1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri