"Consideram ca nu plata impozitelor este problema bugetului de stat, ci evaziunea fiscala a intermediarilor si samsarilor care batjocoresc munca agricultorului, evaziunea care se ridica la aproximativ doua miliarde de euro anual, precum si lipsa de vointa politica in ceea ce priveste luarea unor masuri impotriva mafiei imobiliare, care a scos din circuitul agricol aproximariv trei milioane de hectare de teren arabil", se arata in comunicatul Agrostar, citat de newsIn.

Federatia precizeza ca agricutorul, indiferent de forma de organizare, plateste impozit pe terenul agricol, 2% impozit pe venitul agricol, impozit pe profit, impozit forfetar, precum si alte taxe si impozite pentru societatile comerciale.

Referitor la subventiile primite de catre agricultori, Agrostar subliniaza ca acestea, in Romania, sunt supuse impozitarii, comparativ cu cele din tarile UE care nu sunt impozitate.

"Agricultorul roman pierde din totalul subventiei primite aproximativ 20%, pierdere rezultata din impozitul de 16%, comision bancar pentru operatiuni si inflatia datorata cursului de 3,7 lei/euro la care se calculeaza suma acordata", se mai precizeza in comunicatul Agrostar.