"Avem un proiect de hotarare de Guvern prin care MAI, in limita sumelor din buget, sa poata inchiria diferite imobile in orase din tara, pentru cei care sunt esentiali pentru activitatea politiei", a spus Dan Nica, citat de NewsIn.

De asemenea, ministrul a anuntat ca, in urma discutiilor pe care le-a avut cu Ministerul Finantelor, se vor primi banii necesari astfel incat politistii sa-si poata incasa salariile integral pana la sfarsitul anului. Nica a precizat ca orele suplimentare nu vor fi platite, acestea fiind compensate cu timp liber corespunzator.

"Ordinul pe care l-am dat este ca orele suplimentare sa fie compensate cu timp liber corespunzator. Nu e acceptabil ca intr-un judet care nu are deficit de personal sa fie mai multe ore suplimentare decat intr-unul cu deficit de 10-20%, care are mai putine ore", a spus Nica.

Acesta s-a referit si la alocarea unor sume pentru compensarea cresterilor de pret la combustibilii pentru incalzire. Pe de alta parte, Nica a spus ca se impune diminuarea cheltuielilor de personal, corespunzatoare discutiilor avute cu FMI, materializata intr-un concediu de 10 zile fara plata pentru tot personalul MAI.

Intrebat daca a luat in calcul angajarea absolventilor Academiei de Politie, acesta a raspuns ca "in acest moment, acest lucru nu este posibil".