Ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a declarat ca toate cheltuielile facute de Ministerul Turismului pentru Programul anual de dezvoltare a produselor turistice si pe Programul anual de marketing si promovare au baza legala.
"Aduc aceste clarificari nu pentru Ministerul Turismului, ci pentru toti ordonatorii principali de credite. Temeiul legal este dat de acte normative specifice in ce priveste bugetul Ministerului Turismului. Este vorba despre Ordonanta de Guvern 8/1998, care se refera la constituirea Fondului special de promovare a turismului", a precizat Pogea, intr-o conferinta de presa.

"In anexele Legii bugetului de stat pe acest an se afla toate cheltuielile cuprinse in bugetul ministerului Turismului si au fost aprobate prin HG 314/2009", a adaugat el, citat de NewsIn.

Ministrul a sustinut ca a venit cu aceste precizari ca urmare a "interpretarilor eronate aparute in presa in legatura cu cheltuielile facute de ministerul Turismului", referindu-se la relatarile ce indicau ca in prima adresa trimisa de catre Finante membrilor Comisiei de ancheta din Parlament in cazul Udrea, din 14 august, s-ar fi specificat ca banii cheltuiti pe cele doua programe de minister nu ar fi avut baza legala.

Pe de alta parte, Gheorghe Pogea a fost nemultumit ca solicitarea privind informatiile privind executia anuala a Ministerului Turismului a fost adresata "unei doamne din minister" - directorul Doina Ilie - si nu reprezentantului institutiei, ministrul finantelor.

"Imi vine greu sa cred ca domnul Orban, care a fost membru al Executivului, nu cunoaste diferenta intre clasificatia bugetara si acte normative. Eu n-am sa stau ca strutul cu capul in pamânt, sa nu raspund. Mi se parea corect ca daca vrei sa afli informatii legate de cheltuieli sa te adresezi conducerii institutiei", a mai spus Pogea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri