Presedintele Romarm Aurel Cazacu a afirmat ca nu se afla in conflict de interese deoarece firma la care este fiica sa actionar, Desintco, nu a activat pana acum in zona industriei de armament si a precizat ca Maria Cazacu se va retrage din randul actionarilor in cursul saptamanii viitoare.

"Doi oameni inimosi, domnul Romeo Oita si Cristi Geamanu, carora le multumesc pentru ceea ce fac pentru industria si uzinele noastre atunci cand se straduiesc sa aduca comenzi, au venit si am luat in calcul ideea de a identifica noi oportunitati de afaceri pe aceasta piata. Eu le-am spus ca functia mea este incompatibila. Si atunci ne-am gandit sa facem ceva care sa nu fie in contradictie cu ceea ce fac eu si de aceea ati vazut ca si sfera de activitate este de consultanta (...) Deci, firma aceasta, in primul rand, ca nu are activitate pana in acest moment. Nu lucreaza ... Dar intentia era sa mearga in zone care sa nu fie conflict de interese cu activitatea pe care eu o fac", a spus Cazacu.

El a precizat ca Oita si Geamanu intentionau sa extinda activitatea firmei in domenii care l-ar fi pus in conflict de interese printr-un contract legat de proiectul Griffon. Din aceasta cauza, Cazacu le-a cerut celor doi sa intreprinda demersurile necesare pentru scoaterea din randul actionarilor a Mariei Cristian Cazacu.

"Va iesi din aceasta firma cu momentul saptamana viitoare (...) Este o problema de deontologie. Ma cunosc atat de multi oameni incat nu-mi permit ca fiica mea sa faca ...Fiica mea, in primul rand, ce are? 21 de ani. Ea nu este manager. Poate ca isi doreste si m-ar dori de model in viata", a afirmat Cazacu.