"La CFR Calatori se face zilele astea un credit ca sa se poata plati salariile. Sunt in discutii cu niste banci si o sa stabileasca suma exacta si conditiile, dar faptul ca mergem pe solutia de a lua credite ca sa platim salariile nu poate continua la nesfarsit. Pentru ca acum CFR Calatori a fost cat-de-cat solvabil pentru banci, in sensul ca a avut cum sa demonstreze, in sensul ca acel credit are de unde sa fie returnat, are cu ce sa fie garantat, dar pentru luni urmatoare nu o sa mai aiba cum sa faca credite ca sa plateasca salariile", a declarat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca a avut discutii "cu cativa reprezentanti ai sindicatelor", acestea urmand sa fie finalizate dupa ce toti se vor intoarce din concediu.

"Noi am pregatit o serie intreaga de variante, mai lucram in continuare la tot felul de calcule, socoteli, posibilitati, pe care, cand dansii vor dori sa incepem in mod organizat aceste discutii, le vom prezenta si vom vedea cam care dintre ele se contureaza ca posibile (...) Cel putin in anumite cazuri trebuie sa aplicam foarte rapid aceste lucruri, am intarziat deja foarte mult", a explicat Berceanu.

Ministrul avertiza, intr-o declaratie facuta pe 2 august, ca "in a doua parte a anului" ministerul nu va mai avea bani "pentru salariile de la CFR".