Romania trebuie sa respecte recomandarile UE, deoarece acestea nu permit micsorarea salariilor pentru magistrati, a declarat presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima, citat de NewsIn.
Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima, spune ca nu a primit inca noul proiect al legii salarizarii unice, deoarece Ministerul Muncii nu a inaintat, inca, documentul catre Ministerul Justitiei. Sima afirma ca Asociatia Procurorilor nu a fost chemata de Guvern la nicio dezbatere despre proiectul noii grile de salarizare.

Totodata, prim procurorul Romaniei, Laura Kovesi, a declarat ca Ministerul Public a trimis observatii Guvernului pe proiectul Legii unice de salarizare, desi nu a primit varianta oficiala. Kovesi a adaugat ca obiectiunile trimise pe 18 august au vizat diferentele mari dintre unele salarii si faptul ca unele salarii scad.

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Mona Pivniceru, a precizat ca nu a vazut grila de salarii, insa a specificat ca salarizarea nu depinde de criza, ci de volumul de munca si de cu totul alte criterii.

Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu a primit oficial noul proiect al Legii unice de salarizare, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu.

In schimb, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Guvernului coeficienti de salarizare pentru magistrații incepatori sa fie de trei ori mai mari decat cei prevazuti in ultima varianta a grilei de salarizare, care nu a fost comunicata inca institutiilor din sistemul judiciar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri