Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Constantin Sima, spune ca nu a primit inca noul proiect al legii salarizarii unice, deoarece Ministerul Muncii nu a inaintat, inca, documentul catre Ministerul Justitiei. Sima afirma ca Asociatia Procurorilor nu a fost chemata de Guvern la nicio dezbatere despre proiectul noii grile de salarizare.

Totodata, prim procurorul Romaniei, Laura Kovesi, a declarat ca Ministerul Public a trimis observatii Guvernului pe proiectul Legii unice de salarizare, desi nu a primit varianta oficiala. Kovesi a adaugat ca obiectiunile trimise pe 18 august au vizat diferentele mari dintre unele salarii si faptul ca unele salarii scad.

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Mona Pivniceru, a precizat ca nu a vazut grila de salarii, insa a specificat ca salarizarea nu depinde de criza, ci de volumul de munca si de cu totul alte criterii.

Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu a primit oficial noul proiect al Legii unice de salarizare, dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu.

In schimb, Consiliul Superior al Magistraturii a propus Guvernului coeficienti de salarizare pentru magistrații incepatori sa fie de trei ori mai mari decat cei prevazuti in ultima varianta a grilei de salarizare, care nu a fost comunicata inca institutiilor din sistemul judiciar.