Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca saptamana viitoare va purta "discutii intense" cu "un foarte inalt oficial de la firma Bechtel" pentru constructia portiunii de Autostrada Brasov-Turda, scrie NewsIn.

"Saptamana viitoare vine un foarte inalt oficial de la firma Bechtel din Statele Unite si se pare ca vor avea si un oarecare raspuns sau vom discuta niste variante privind portiunea Brasov-Turda. Eu le-am propus mai demult sa se gandeasca sa preia in parteneriat public-privat, saptamana viitoare o sa avem discutii intense", a anuntat Berceanu.

Ministrul Transporturilor a vizitat, impreuna cu premierul Emil Boc, santierul Autostrazii Bucuresti-Ploiesti, precum si cel al centurii ocolitoare a Ploiestiului.

“Probabil de aici in patru ani va fi gata toata autostrada pana la Brasov. Ea merge de la Predeal, in stanga, si ajunge la Brasov pe sub Rasnov, urmand de acolo sa continue in Transilvania, sa se faca legatura cu autostrada Transilvania, portiunea de acolo de la Brasov pana la Campia Turzii fiind in discutii", a explicat Berceanu.

El s-a aratat multumit de stadiul lucrarilor argumentand ca "atunci cand este resursa financiara prezenta si este si interesul ca acea resursa financiara sa fie cheltuita repede, corect, in lucrari care sa se vada, bineinteles ca lucrurile merg".

"Noi mai avem piedici cu unele lucruri care au devenit asa, un soi de legi nescrise in ultimii 20 de ani, si care sunt mai greu de inlaturat. Ideea ca in Romania te duci, dai un pret foarte mic, asa, oricum imposibil de mic, castigi lucrarea, iei avansul si dupa aia vin pana la urma autoritatile la tine sa te roage, sa-ti mai dea un surplus de bani, sa mai fie ceva ca sa faci lucrarea, pentru ca injura lumea"', si-a expus Berceanu nemultumirea, sustinand ca aceast obicei va trebui schimbat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si