"Agentia nu s-a desfiintat, ci s-a reorganizat si va intra in subordinea Ministerului Economiei", au declarat sursele, care au adaugat ca masura a fost luata "pentru a da bine in fata populatiei".

Pana acum, agentia de Offset functiona sub directa coordonare a premierului Emil Boc.

Potrivit surselor, agentia de Offset are in derulare contracte in valoare de peste 880 de milioane de euro in cei patru ani de la infiintare, dintre care aproximativ 200 de milioane de euro au fost deja creditate. De asemenea, in agentie lucreaza aproximativ 18 persoane.

"Aici nu vine sa lucreze oricine. Este un domeniu deosebit de specializat si nu sunt multi care sa se priceapa la offset", au mai spus sursele.

Practic, agentia trebuie sa se asigure ca firmele romanesti sau straine care incheie contracte de import de produse sau servicii in domeniul apararii, ordinii publice sau sigurantei nationale, in valoare de peste trei milioane de euro semneaza si isi respecta contractele de compensare cu statul roman.

"Orice companie care realizeaza contracte de pesre trei milioane de euro are obligatia sa incheie un offset de 80% cu Agentia, astfel incat banii sa se intoarca sub o alta forma in tara", au precizat sursele.