Ministrul Economiei, Adriean Videanu a afirmat, la Pitesti, ca o rata a somajului de 8%, atat cat se prevede ca va fi la sfarsitul acestui an, nu poate fi considerata ingrijoratoare in conditiile actualei crize financiare.
"Exista o previziune de aproape 8% rata a somajului. Din punctul meu de vedere, intr-o situatie de criza, un procentaj de 8% nu este mare, ingrijorator. In schimb, statul va trebui sa vina cu acele masuri de a asigura reintegrarea lor profesionala, iar, odata cu reluarea cresterii economice, Romania are capacitatea sa absoarba acest excedent de forta de munca temporar. Este o situatia tranzitorie, fara sa ingrijoreze populatia", a sustinut Videanu.

Ministrul Economiei a subliniat ca este foarte importanta eficienta la locul de munca, potrivit NewsIn.

"Existenta unui somaj in limite rezonabile poate sa reprezinte o resursa importanta pentru ceea ce inseamna eficienta fiecaruia la locul de munca. Trebuie sa ajungem si noi la constientizarea faptului ca un loc de munca nu este un loc de luat salariul, un loc de munca este un loc de munca, in care trebuie sa produci valoare. Va trebui sa ne adaptam cu totii la aceasta situatie, iar aceasta perioada conjuncturala de crestere a somajului cred ca va crea premisele sa gandim si altfel", a mai afirmat Videanu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri