Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, a declarat luni ca social-democratii si democrat-liberalii au convenit in sedinta coalitiei ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare in data de 22 noiembrie, data care va trebuie oficializata printr-o Hotarare de Guvern, scrie 9am.

"S-a discutat in sedinta coalitie ca data cea mai probabila, deci se pare ca este acceptata de ambele parti, pentru 22 noiembrie", a declarat Olguta Vasilescu, intrebata fiind pentru cand s-a stabilit organizarea alegerilor prezidentiale.

Conform unor surse guvernamentale, citate de NewsIn, Proiectul Ordonantei de Urgenta de modificare a Legii alegerilor prezidentiale a fost dezbatut in Guvern joi seara, urmand sa fie adoptat in cursul acestei saptamani.

Potrivit unui comunicat, "proiectul nu contine modificari legate de drepturile electorale, ci doar completari care vor permite organizarea sectiilor de votare si a intregului proces electoral, in conditiile in care, in acest an vor avea loc, pentru prima data, alegeri pentru functia suprema in stat, separat de alegerile pentru Parlamentul Romaniei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Olguta Vasilescu: Votul prin corespondenta, pus pe masa deputatilor