Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus astazi ca termenul de 2 septembrie pentru finalizarea proiectului Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar este nerealist, deoarece sunt multe divergente in ultima forma a acestuia, si ca nu este de acord cu inghetarea salariului minim in 2010.

"Trebuie stabilit un coeficient mediu ponderat pe fiecare ordonator de credite in parte, iar stabilirea coeficientilor trebuie sa tina cont de tinta convenita initial ca salariul minim sa ajunga la 50% din salariul mediu in 2014. Termenul de 2 septembrie stabilit pentru finalizarea acestui text este nerealist, intrucat proiectul are multe divergente si nu rezolva stabilirea unui raport echitabil intre diferite categorii de bugetari", a spus Hossu, citat de NewsIn.

Liderul sindical a mai precizat ca ultima varianta a proiectului Legii unitare nu rezolva nici problemele stabilite initial de sindicate si reprezentantii guvernului si "nu respecta cele noua principii convenite".

Hossu a adaugat ca salariul minim trebuie sa creasca in mod gradual si ca salariile aflate in partea de jos a grilei trebuie sa fie majorate pentru a ajunge din urma salariile mari din sistemul bugetar.

Liderii celor cinci confederatii sindicale si reprezentantii patronatelor discuta la aceasta ora cu membrii cabinetului Boc ultima varianta a proiectului Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar, dupa ce luni seara reprezentantii Executivului au discutat mai mult de cinci ore pe marginea salariilor pentru angajatii din sectorul public.

Romania s-a angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa finalizeze pana la 30 octombrie Legea unitara de salarizare in sistemul bugetar, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ford limiteaza vanzarile lui Edge in 7 tari europene, inclusiv Romania