"Proiectele de lege urmeaza a intra in dezbaterea Parlamentului, urmand a fi amendate de catre partidele politice, si abia peste doua saptamani (de la 2 septembrie n.r.) guvernul isi va asuma raspunerea", a spus presedintele BNS, Dumitru Costin, la finalul unei intalniri cu premierul Emil Boc.

Informatia a fost confirmata si de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu. "Evident se va mai discuta (despre asumarea raspunderii guvernului n.r.), astazi este o prima discutie a actului normativ, astazi guvernul isi va insusi o forma, pentru ca nu avea nicio forma scrisa legata de subiectele in discutie", a explicat Hossu, citat de NewsIn.

Potrivit sindicalistilor, vineri dimineata, 28 august, va avea loc o intalnire la Ministerul de Finante, in care se va discuta despre proiectul de rectificare bugetara, care urmeaza a fi adoptat la sfarsitul acestei saptamani, au precizat sindicalistii. Guvernul are programata sambata o sedinta.

"A ramas ca la Minsiterul de Finante, vineri, se va discuta in comisia de dialog (despre rectificare n.r.), pentru ca daca pentru anumite capitole lucrurile sunt mai mult sau mai putin clare, sunt anumite domenii unde trebuie discutat, cum este domeniul sanatatii", a afirmat Hossu.

El a precizat ca in proiectul de rectificare este prevazuta o reducere substantiala la bugetul pentru sanatate, de peste 2 milioane lei, "care poate sa prejudicieze intr-o forma sau alta actul medical de baza pe care trebuie sa il primeasca orice cetatean".