Asumarea raspunderii guvernului pe Legea unitara de salarizare si pe restructurarea agentiilor se amana pana la jumatatea lunii septembrie, iar pe 2 septembrie Guvernul se va prezenta in Parlament doar pentru a sustine din punct de vedere politic masurile pe care urmeaza sa-si asume raspunderea.
"Proiectele de lege urmeaza a intra in dezbaterea Parlamentului, urmand a fi amendate de catre partidele politice, si abia peste doua saptamani (de la 2 septembrie n.r.) guvernul isi va asuma raspunerea", a spus presedintele BNS, Dumitru Costin, la finalul unei intalniri cu premierul Emil Boc.

Informatia a fost confirmata si de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu. "Evident se va mai discuta (despre asumarea raspunderii guvernului n.r.), astazi este o prima discutie a actului normativ, astazi guvernul isi va insusi o forma, pentru ca nu avea nicio forma scrisa legata de subiectele in discutie", a explicat Hossu, citat de NewsIn.

Potrivit sindicalistilor, vineri dimineata, 28 august, va avea loc o intalnire la Ministerul de Finante, in care se va discuta despre proiectul de rectificare bugetara, care urmeaza a fi adoptat la sfarsitul acestei saptamani, au precizat sindicalistii. Guvernul are programata sambata o sedinta.

"A ramas ca la Minsiterul de Finante, vineri, se va discuta in comisia de dialog (despre rectificare n.r.), pentru ca daca pentru anumite capitole lucrurile sunt mai mult sau mai putin clare, sunt anumite domenii unde trebuie discutat, cum este domeniul sanatatii", a afirmat Hossu.

El a precizat ca in proiectul de rectificare este prevazuta o reducere substantiala la bugetul pentru sanatate, de peste 2 milioane lei, "care poate sa prejudicieze intr-o forma sau alta actul medical de baza pe care trebuie sa il primeasca orice cetatean".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri