"Sa ne dea in judecata daca incalcam legea, sindicatele pot sa o faca, dar vom gasi o modalitate sa trimitem in concediu legal angajatii de la stat. Vom respecta legea", a spus Pogea, la iesirea de la discutiile cu sindicatele.

El a adaugat ca ordonatorii principali de credite vor fi flexibili in dicutiile pe care le vor avea cu reprezentantii angajatilor si ca guvernul nu vrea sa-i "deranjeze" pe angajatii care lucreaza in sistemul public, potrivit NewsIn.

Presedintele SedLex, Vasile Marica, a afirmat la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor ca sindicatele se gandesc serios la varianta unei actiuni in justitie impotriva guvernului, pentru a obtine anularea masurii de trimitere in concediu fara plata a bugetarilor.

"Ne gandim serios daca sa dam in judecata guvernul, pentru ca vor sa ne puna in fata faptului implinit. Nu suntem de acord cu cele 10 zile fara plata. Trebuie sa se gaseasca solutii astfel incat sa se ajunga la o solutie de compromis", a spus Marica, precizand ca rectificarea bugetara se bazeaza foarte mult pe aplicarea cele 10 zile fara plata in sistemul bugetar.

Executivul intentioneaza sa isi asume raspunderea pe un proiect de Lege care prevede ca ordonatorii principali de credite pot decide daca angajatii vor avea 10 zile de concediu fara plata in intervalul septembrie - noiembrie, masura in urma careia ar urma sa se economiseasca la buget 1,5 miliarde lei, potrivit calculelor Finantelor.