"Ministerul IMM-urilor a a luat mai multe masuri pentru a sprijini mediul de afaceri si are in pregatire si un pachet de sase legi care sunt destinate tot imbunatatirii mediului de afaceri: legea holdingurilor, a lobby-ului, modificarea legii privind societatile comerciale, legea privind registrul unic de control, a patronatelor, acest pachet va intra in Guvern probabil in luna septembrie si va fi destinat tot imbunatatirii mediului de afaceri”, a declarat Constantin Nita, citat de NewsIn.

Ministrul IMM-urile spune ca in aceasta perioada de criza ii sfatuieste pe oamenii de afaceri sa reduca la nivel minim costurile, pana la revigorarea situatiei.

Potrivit acestuia, reprezentantii IMM-urilor trebuie in primul rand sa restranga cheltuielile administrative, sa restranga numarul de salariati atunci cand nu mai au posibilitatea sa-i sustina si sa reduca salariile pentru a pastra locuri de munca sau sa trimita in somaj pentru o anumita perioada de timp pana la redresarea situatiei. „Iata cateva solutii, dar principalul element pe care trebuie sa-l aiba in vedere fiecare firma este sa-si restringa costurile la nivelul minim de supravietuire”, a spus Nita.

Ministrul a declarat presei ca cele mai afectate domenii pe timp de criza au fost constructiile, industria, serviciile si comertul, iar cresterea consumului intern si promovarea exporturilor sunt principalele elemente care vor putea sa revigoreze in perioada urmatoare economia romaneasca.