Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, considera ca, in ciuda crizei economice, fabricile de tip lohn nu vor parasi tara, dimpotriva, exista sanse ca alte fabrici din oocident sa se mute aici.
Constantin Nita a declarat ca in opinia sa nu exista riscul ca lohn-ul sa paraseasca tara si fabricile sa-si mute sediul in alte parti.

"Aceasta criza economica poate fi, paradoxal, si un avantaj pentru Romania, in sensul in care foarte multe fabrici din Germania, sau alte state occidentele, isi reloca activitatea in Romania. Lohn-ul nu va putea sa dispara atata timp cat pretul fortei de munca este la un anumit nivel convenabil pentru investitor, el va fi pastrat in acea zona pe o perioada cat forta de munca si profitul este unul rezonabil”, a spus Nita, citat de NewsIn.

Judetul Covasna este unul in care domina fabricile de tip lohn, de unde si denumirea de "Valea Pantalonilor". Fabricile de aici lucreaza in mare parte pentru export, iar de la inceputul anului si pana in prezent unele au fost nevoite sa faca disponibilizari din cauza ca au pierdut clienti importanti.

Numarul fabricilor specializate in confectii care functioneaza in acest judet ajunge la 13, iar de aici pleaca anual spre export peste 5 milioane de perechi de pantaloni. In “Valea pantalonilor” se fabrica marci renumite, ca Boss, Mayer, Alberto sau Sansiro, care ulterior sunt vandute pe piete din intreaga lume.

Cititi si Strategia Secuiana intr-o industrie a confectiilor in suferinta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri