Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu mai crede in analizele economistilor si ca, pentru a-si face o idee despre situatia economica, il suna saptamanal pe ministrul Economiei, Adriean Videanu, sa-l intrebe care este consumul de energie.
"Despre criza. In cateva cuvinte va spun ca noi nu vom iesi din criza pana cand nu vor iesi si altii. Am intrat in criza economica pentru ca au intrat si altii. Nu am mai putut exporta. Vom iesi din criza cand tari ca Germania, Franta, Marea Britanie, Spania isi vor relua cresterea economica. As vrea sa intelegeti foarte bine, si cum ati vazut la televizor, probabil, mesaje ca unii au trecut de criza, dar nu sunt decat mesaje electorale. Pe crestere economica nicio tara nu a trecut. In plus, toate sunt in situatii de crestere economica negativa fata de anul trecut si vorbesc in primul rand de tarile Europei. Mai mult, avem peste 70% din exporturi in tarile UE", a spus presedintele, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste situatia Romaniei, Traian Basescu a precizat ca nu mai are incredere in analizele economistilor si ca un indicator care da o imagine mai apropiata de adevar este cel al consumului de energie.

"In ceea ce ma priveste, credeti-ma ca m-am fript tare cu analizele economistilor, incat astept ca ele sa creasca (numarul lor, n.r.). Asa ca eu, saptamanal, sun la Videanu sa vad consumurile de energie. Nu mai vreau analize economice si imi dau seama ca si trimestrul trei va fi un trimestru, poate, cu semne de reducere a cresterii negative, dar in niciun caz o trecere pe plus. Probabil in trimestrul patru sa avem un semnal al unei perioade de reducere a cresterii negative si prin 2010 discutam despre trecere pe plus, dar nu v-as putea spune, nu am cum sa stiu, nu stiu ei economistii. A venit FMI in ianuarie si a spus ca «veti avea -4%» si dupa trei luni a spus «veti avea -8%». Deci, daca cea mai competenta institutie nu poate face o previziune precisa, nu am cum sa spun ca o pot face eu", a incheiat seful statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri