FMI: Economia va creste in 2010 doar daca masurile anti-criza continua

Economia mondiala nu va creste in 2010 decat daca guvernele principalelor economii din lume vor continua masurile anti-criza, a declarat,directorul general adjunct al Fondului Monetar International (FMI), John Lipsky, citat de AFP.
"Prognozele noastre de crestere aferente ultimelor date arata ca expansiunea economiei mondiale in anul viitor este conditionata de continuarea masurilor de relansare economica asumate de catre guvernele statelor din G20", a spus Lipsky, informeaza NewsIn.

Statele din G20 au decis in aprilie, la Londra, sa ia masuri de redresare masive si coordonate ale economiei.

La summit-ul G20 de a Pittsburgh, din 24-25 septembrie, "angajamentul principalelor economii de a lua masuri suplimentare de redresare pentru asigurarea cresterii economice in 2010" va fi unul dintre subiectele principale, potrivit lui Lipsky.

El a adaugat ca tot despre masurile anti-criza se va discuta si in cadrul adunarii generale a FMI ce va avea loc la Istanbul, la inceputul lunii octombrie.

In prognoza din iulie, FMI a estimat o crestere a economiei mondiale cu 2,5% in 2010, insa in 1 octombrie vor fi publicate estimarile de toamna privind evolutia economiei mondiale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri