Cadrele didactice nu sunt de acord cu reducerea sau taierea sporurilor, considerand ca astfel de solutii ar duce la disparitia motivatiei si, implicit, a performantei in invatamant, potrivit reactiilor culese din teritoriu de Federatia Educatiei Nationale (FEN).
"Reducerea sau anularea unor sporuri este ilegala, in opinia noastra, pentru ca acestea sunt prevazute in Statutul personalului didactic. In numele personalului din invatamant pe care il reprezentam, ne rezervam dreptul de a da in judecata guvernul, daca vor fi luate aceste sporuri", au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii FEN.

In opinia celor de la FEN, solutia optima pentru reducerea cheltuielilor de personal ar fi amanarea inceperii anului scolar. "Decat sa primeasca mai putini bani, fireste ca profesorii ar prefera sa stea acasa", au mai spus cei de la FEN.

FEN a cules reactiile cadrelor didactice dupa ce, tot marti, la discutiile reprezentantilor sindicatelor cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost avansata solutia taierii sau anularii unor sporuri, pentru reducerea cheltuielilor de personal. Printre sporurile vizate se numara cel pentru mediul rural si gradatiile de merit.

Potrivit ministrului Andronescu, singura problema ce ar ramane nerezolvata ar fi aceea ca reducerea cheltuielilor de personal pe aceasta cale ar acoperi doar noua dintre cele 10 zile fara plata impuse prin a doua rectificare bugetara.

"Am gasit solutii pentru aproximativ noua zile din 10 si mai cautam. Oricum, scoala va incepe pe 14 septembrie, amanarea nu era o solutie", a declarat Andronescu, dupa discutiile cu sindicatele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri